Výzkum závislosti krevního tlaku na BMI a životním stylu: Porovnání verzí

Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 2 006:
 
== Závěr ==
Naša hypotéza "Abnormální hodnota BMI má nepříznivý vliv na výšku krevního tlaku a pulsu;  vysoké BMI může být spojeno s hypertenzí. Existuje korelace mezi abnormálním BMI a metabolickými poruchami, na jejichž vzniku se podílí životní styl." bola na základe našich výsledkov potvrdená.  Súvislosť medzi BMI a výškou tlaku bola jasne viditeľná aj napriek nižšiemu počtu účastníkov nášho výskumu.
 
NašaNaše hypotéza "Abnormální hodnota BMI má nepříznivý vliv na výšku krevního tlaku a pulsu;  vysoké BMI může být spojeno s hypertenzí. Existuje korelace mezi abnormálním BMI a metabolickými poruchami, na jejichž vzniku se podílí životní styl.?" bolabyla na základezákladě našichvýsledků výsledkovvýzkumu potvrdenápotvrzena.  SúvislosťSouvislost medzimezi BMI a výškouhodnotou krevního tlaku bolabyla jasnezřejmá viditeľnái ajnavzdory napriek nižšiemunižšímu počtu účastníkov nášhorespondentů výskumu(123).
Získané výsledky môžeme aplikovať v bežnom živote, a to tak, že sa budeme snažiť udržať naše BMI v zdravých hodnotách (18,5 – 24,9) a vyvarovať sa faktorom, ktoré majú podľa našej štúdie negatívny dopad na výšku krvného tlaku a celkové zdravie človeka. Nadobudnuté znalosti nám pomôžu vyvarovať sa problémom  spojených s výškou krvného tlaku a ochoreniami nadväzujúcimi na túto zdravotnú  ťažkosť vo vyššom veku. Toto odporúčanie môžeme rozširovať medzi široké okolie, a tým pomáhať prevencii ochorení myokardu.
 
Výsledky našeho výzkumu můžeme aplikovat v běžném životě tak, že se budeme snažit udržet své BMI ve zdravých hodnotách (18,5 - 24,9) a vyhneme se faktorům, které zvyšují krevní tlak a negativně ovlivňují zdraví člověka (kouření, alkohol, nedostatek pohybu). Šířením výsledků této výzkumné práce mezi širokou veřejností můžeme pomoci prevenci onemocnění myokardu.
Táto štúdia môže pokračovať ďalej. Jeden spôsob by bol zahrnúť väčší počet respondentov naprieč demografickými skupinami, a tým zaistiť väčšiu variabilitu v jednotlivých priemerných výsledkoch.  Môžeme predpokladať, že by sa naša hypotéza naďalej potvrdzovala.
 
Tato studie by mohla nadále pokračovat, aby byla zajištěna přesnost výsledků díky většímu počtu respondentů napříč různými demografickými skupinami. Můžeme předpokládat, že by se naše hypotéza potvrzovala. Studie by se ale mohla provést i odlišným způsobem, kdy bychom se zaměřili na určitou skupinu respondentů (např. podle věku, BMI, pohlaví) a sledovali vnější faktory, které by způsobovaly rozdíly ve výšce krevního tlaku v dané skupině respondentů.
 
Druhý možný smer, ktorým sa môže viesť ďalej tento výskum je sústrediť sa na určitú skupinu ľudí (napríklad podľa veku, BMI, pohlavia) a sledovať, ktoré vonkajšie faktory môžu spôsobovať rozdiely vo výške krvného tlaku v danej skupine ľudí.
 
<br />